19 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Gastronomia - Primers Plats

Cassola de tros

Ingredients per a 4 persones

· 80 cc d'oli d'oliva verge
· 100 gr. de cansalada de porc
· 150 gr. de costella de porc
· 150 gr. de llonganissa
· 150 gr. de botifarra negra
· 2 grans d'all
· 1 ceba gran
· 1/2 albergínia
· 1 pebrot vermell
· 1 pebrot verd
· 100 gr. de tomàquets madurs
· 100 cc de vi blanc
· 250 cc d'aigua
· 500 gr. de patates
· 500 gr. d'espinacs frescs
· 200 gr. de caragols
· una branca de farigola
· un bitxet i sal


Introducció:

Aquesta recepta tradicional, ve dels temps en que els pagesos no disposaven dels medis de locomoció actuals i treballaven de sol a sol, havent-hi de dinar al camp. Això obligava a endur-se els aliments de casa i es feia aquesta cassola amb els ingredients que podien trobar a l'hort.

Lògicament, cadascú tenia la seva pròpia recepta en funció dels productes que portaven en aquell moment. Aquesta cassola, que es cuinava a la mateixa finca o "tros", aplegava els veïns de les finques properes.


Preparació:

Escalfar l'oli a la cassola de fang, i rostir una mica la cansalada, la costella i la llonganissa tot trossejat. Quan la carn sigui daurada, afegir tallat a daus l'all, la ceba i els pebrots, un tros de bitxo i una branqueta de farigola.

Deixarem sofregir uns 10 minuts i posarem el tomàquet picat durant 3 minuts més. Abocarem el vi blanc, deixarem evaporar una mica i afegirem les patates a trossos, els espinacs nets i tallats, els caragols ben nets i després l'aigua.

Deixarem coure a foc lent durant 15 minuts i després afegirem l'albergínia a daus i la sal al gust. Acabarem de coure, i quan la patata estigui gairebé feta, posarem la botifarra negra a rodanxes. Courem un parell de minuts més i traurem del foc, deixant-lo reposar tapat durant 20 minuts abans de servir.