Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Taüll

Localitat pertanyent al municipi de la Vall de Boí.

Compta amb una població de 243 habitants.
Celebra les seves festes majors el dia 16 de Juliol .

La localitat és punt de partida a l'estació d'esquí de Boí-Taüll amb cota esquiable de 2.500 metres.

Les construccions més notables són les seves dues esglésies, autèntiques joies del romànic.

L'església de Santa Maria és del segle XII i està a la plaça major. Seguint la línia de l'arquitectura religiosa de la vall, té una torre-campanar de cinc pisos.
Destaca també la construcció amb arcs llombards dels absis, i la reproducció de l'impressionant conjunt pictòric de l'absis central, l'original del qual es troba al MNAC. Va ser consagrada pel bisbe de Roda el 11 de desembre de 1.123.

En la part baixa del poble trobem l'església de Sant Climent de Taüll, consagrada un dia després que la de Santa María pel bisbe de Roda.
Sent del mateix estil, i seguint també la línia arquitectònica de la vall, és la construcció més emblemàtica del romànic català.

És un exemplar romànic-llombard del segle XII, amb arcs llombards als seus tres absis i finestres geminals de dos i tres arcs.
L'imponent torre-campanar de planta quadrada és de sis pisos de ventanals separats per frisos de dent de serra.

D'aquí procedeix un important conjunt de pintures murals, de les quals la més destacable és l'escena de l'absis central (l'original del qual està en el MNAC), consistent en un pantocràtor, auntèntica joia de l'art medieval.


Església de Sant Climent
Església de Sant Climent

Església de Santa Maria de Taüll
Església de Santa Maria de Taüll

Vista general de Taüll
Vista general de Taüll

SERVEIS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2017

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
ALT PIRINEU I ARAN
Alt Pirineu i Aran

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.