25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

El silenci de Llaberia


A la població més llunyana de Tivissa, Llaberia (nom de procedència aràbiga), vam trobar l'església romànica de Sant Joan Baptista amb absis semicircular, construïda a finals del segle XII entre les parets de l'antiga fortalesa i el Mirador de la Miranda (912m.) des d'on s'albira una immillorable panoràmica del Camp de Tarragona. En aquesta petita població existeixen dos museus; el museu etnològic, i el de utensilis de la llar, amb més de 1500 objectes de temps passats.


Plaça del Museu

L'aïllament de la ubicació del lloc produïx una sensació de pau i immensitat molt apreciada per la gent de la zona que mitjançant poemes han engalanat algunes de les façanes.

El conjunt urbà conserva intacte l'arquitectura i distribució de l'època medieval i l'exquisida cura i protecció, tant de les cases com de les infraestructures de serveis del poble permeten passejar pels seus carrers omplint-nos d'un sabor i d'una retrospectiva molt difícils de trobar en altre lloc.

 
Un dels poemes en unafaçana de Llaberia   Museu del Transport a Bast

 

El subministrament elèctric està garantit a Llaberia per la central solar fotovoltaica de 18 kwp. Que proveïx energia a les 47 cases del poble, al mateix temps que proporciona l'energia necessària per als serveis comuns d'enllumenat públic.


Iglésia parroquial