18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Recorregut per la Figueres de Dalí

Text: CapCreus online



Al centre de la ciutat es troba la Rambla, el nucli antic i el nou centre de negocis. La Rambla va ser construïda entre 1831 i 1840 sobre una riera, després d'haver expropiat el molí situat allí.
 


Edifici del museo Dalí

 


A l'any 1864, es van plantar en la mateixa Rambla els 26 plataners que hi ha actualment, i en 1918 es va col·locar al final de la Rambla un monument a un fill il·lustre de la ciutat: Narcís Monturiol, l'inventor del submarí. La ciutat, no obstant això, va arribar a ser mundialment famosa gràcies a un altre figuerense: Salvador Dalí.

Es va instal·lar el Museu Teatre Dalí en el cor de la ciutat, situat en el teatre antic de Figueres i figura entre els museus més visitats del món. Els voltants del museu estan esquitxats d'obres del geni del surrealisme.

 

 

 

 
Una altra vista del museu Dalí   Carrer del centre amb la parroquial al fons

 


Figueres oferix als seus visitants altres museus més petits, però també interessants: el museu de l'Empordà, amb art ètnic i contemporani o el museu de la joguina. Dimarts, dijous i dissabte és dia de mercat i nombrosos compradors de tota la comarca es desplacen a la ciutat. A la dreta de la Rambla, prop del museu Dalí, es troba una zona reservada per a vianants amb diverses botigues, negocis i restaurants.

 

 

 

 

 

 
Escultura surrealista   Més y més surrealisme als carrers de Figueres