24 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Passeig per la vila de Camprodon


El Monestir de Sant Pere
El Monestir de Sant Pere fou construït a mitjan segle X per Guifred II de Besalú, nét del Pilós. Està construït sobre una planta de creu llatina. La nau està coberta amb volta apuntalada i reforçada per tres arcs i amb l'absis central s'alça el cimbori octogonal on descansa la torre campanar de planta quadrada.
La seva ornamentació de mènsules i cornises i la distribució quadrangular dels absis fan possible considerar l'església una contrucció més pròpia de l'ordre del Cister que de l'ordre benedictí.
 

 
Portada del monestir   Camapanar del monestir

 


Memorial a Isaac Albéniz
A la plaça de Santa Maria s'hi va construir un monolit conmemorant el centenari del naixement d'Isaac Albéniz. A la plaça d'Espanya, una placa assenyala la casa on va néixer el compositor. Cada estiu s'organitza un festival de música que porta el seu nom. A la ciutat hi podeu trobar un museu dedicat al compositor.

Passeig de la Font Nova
Remodelat a la segona meitat del segle XX, els primers estiuejants van construir-hi les seves residències. A l'extrem del passeig hi ha una font que porta el seu nom, on es va instal·lar un bust del Dr. Robert, alcalde de Barcelona i pioner de la colònia estiuejant de l'època.

Casa de la Vila
És la casa consistorial, es caracteritza per la seva excepcional façana, una bona mostra del gòtic civil català. Per la seva singularitat va ser reproduïda en el "Poble Espanyol" de Barcelona.

 

 


Pont Nou romànic de Camprodon



Mare de la Font
De les moltes fonts que té Camprodon, aquesta és la que es troba més a prop del centre urbà. La seva espaiosa plaça, la seva frondositat i les seves aigües cristalines, la fan un punt de trobada.

Gravat a la pedra hi ha una estrofa de la poesia dedicada al Canigó de Mossèn Cinto Verdaguer "Per què t'amagues Camprodon fresquívols / violeta del bosc en ta rivera. .."

El Pont Nou
La seva construcció es remonta al segle XII, a la porta de la seva entrada existeixen dues dates gravades a la pedra, que fan referència als segles XVI i XVII. Es troba al centre urbà i era de pas obligat de camí a la Cerdanya.

Passeig Maristany
Passeig majestuós, urbanitzat als anys 20. Al seu voltant s'hi van construir torres - mansions a l'estil típic de principis de segle. Durant un breu període de temps, una d'elles fou seu del Govern de la República i residència del seu president, el Dr. Negrín.

 

 

 
Porta d’accés a la vila al final del Pont Nou   Museu Isaac Albéniz

 


L'Església de Santa Maria
És l'església parroquial. Té una nau de grans dimensions acabada amb un absis angular i flanquejat per altars laterals. Posteriorment i adosada a la seva part posterior, s'hi va construir la capella dels Dolors, on es troba la preciosa Pietat de l'escultor Amadeu (1745-1821).