18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta de Pinós i el centre de Catalunya

Text: Consell Comarcal del Solsonès



Aquest recorregut ens duu a conèixer una terra plena d'història. Sortir en direcció a Torà. A l'arribar a Peracamps (l’Hostal Nou), passar el pont i continuar per l'antiga carretera de Torà (LV-3005).
 


Santuari de Pinós

 


Molt prop, seguint els indicadors del monument megalític, un passeig d'uns 10 minuts permet arribar al dolmen de Llobera. I més endavant a la torre de Vallferosa, a la qual s'arriba caminant uns 30 minuts.

 

 

 

 
Carrerons a Su   Torre medieval d’Ardèvol

 


Continuar per la mateixa carretera fins a l'encreuament que duu a Ardèvol,es pot pujar a la torre de defensa situada al centre de la població. Molt prop, es troba el Santuari de Pinós i, a pocs metres, una "rosa dels vents" indica estar al centre geogràfic de Catalunya.

 

 

 

 


Rosa dels vents



Seguint per la carretera de Calaf, es pot visitar la Molsosa i el poble de Prades. Tornar al Santuari de Pinós, i seguir fins a l'evocador poble de Su, continuant cap al Santuari del Miracle, on visitar l'església i l'altar barroc del segle XVIII, més endavant, la petita església de Torredenegó. Tornant a Solsona per la LV-3002. Total 115 km.

 

 

 
Carreró a Prades   El centre de Catalunya