19 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta dels Cellers modernistes


Les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà tenen al seu patrimoni monumental una de les concentracions més importants de "cellers" (cooperatives agrícoles) modernistes de Catalunya.

Renombrats arquitectes com Pere Domènech i Roura i Cèsar Martinell i Brunet, entre altres, van construir les anomedades "catedrals del vi" amb la finalitat de donar un important impuls a la modernització agrícola i tècnica en l'elaboració del vi, donant un excel·lent resultat amb les influències artístiques de l'època, al que ara és un interessant recorregut modernista per la zona, amb prop de 50 impressionants edificis.
 

 
Cooperativa Agrícola de Cabra del Camp   Celler de Santes Creus

 


Vila-rodona
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, a l'any 1.919 és una esplèndida mostra del modernisme de principis del segle XX. Actualment, elabora vins de gran qualitat.

L'Espluga de Francolí
Obra de l'arquitecte Pere Domènech i Roura, és un dels primers cellers modernistes de Catalunya. És obligat visitar el Museu del Vi que alberga.

Barberà de la Conca
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, és altra interessant mostra del corrent modernista. La població alberga la primera cooperativa fundada a Espanya, al 1.898.

 

 


Cooperativa agrícola de Rocafort de Queralt



Nulles
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, a l'any 1.915. Combina el modernisme amb la corrent noucentista de principis del segle XX. Actualment produeix vins i caves d'excel·lent qualitat.

Rocafort de Queralt
Obra de Cèsar Martinell i Brunet, a l'any 1.918, és possiblement la més espectacular de les construccions d'aquest reconegut arquitecte.

Aiguamúrcia
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet sobre l'any 1.914. És un bon exemple de petita cooperativa.

 


Cooperativa agrícola d'Alió



Alió
Edifici del sindicat agrícola obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, al 1.911 i ampliat en 1.917.

Pira
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet sobre l'any 1.919 i ampliat posteriorment.

Cabra del Camp
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet datada en 1.920. L'edifici no s'utilitza actualment com celler, i és de petita grandària encara que la façana és de gran bellesa.

 

 

 
Celler d'Aiguamúrcia   Cooperativa agrícola de Montblanc

 


Montblanc
Obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet al 1.919 destinada al sindicat de vinicultors i a la Caixa Rural Agrària de Montblanc.

Altres:
El Pla de Santa Maria, obra de l'arquitecte C. Duren.
Santes Creus, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet.
Valls, obra de l'arquitecte J.M. Vives.
Sarral, obra de l'arquitecte Pere Domènech i Roura.