20 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Lleure i cultura a Món Sant Benet


Món Sant Benet és un innovador espai per viure la cultura i el lleure. Està situat al municipi de St. Fruitós de Bages, a 10 km de Manresa, i es troba en un entorn natural ple de quietud a tocar del riu Llobregat.

          

Amb el mil•lenari monestir de Sant Benet de Bages com a principal reclam, Món St. Benet integra diversos usos i projectes per configurar una proposta d'oci i cultura pensada per a tots els públics. S’hi ofereixen diferents activitats, que es poden combinar per tal d’organitzar diferents sortides a mida:

Visites guiades al Monestir: existeixen dos itineraris, un pels espais del Monestir medieval (església, claustre, celler, cripta, cel•les...) i l’altra per les estances del sobre-claustre que la família del pintor modernista Ramon Casas va convertir en residència d’estiueig. Ambdues visites estan dotades d’una museografia d’última generació, que trasllada el visitant en el temps utilitzant sorprenents recursos tècnics del tot innovadors (projeccions audiovisuals, elements sonors, il•luminació...):

  • Mil anys d’història (visita medieval) : monjos i abats que van habitar aquest Monestir prenen vida per fer de guies gràcies a espectaculars recursos tècnics. És l’oportunitat de conèixer una gran història de deu segles a través de les seves vivències.

 

         

  • Un dia a la vida de Ramon Casas (visita modernista) : situa al visitant en un dia d’estiu de 1924 amb el pintor i la seva família al Monestir que van transformar en residència d’estiueig. Diferents personatges expliquen els secrets d’aquesta família burgesa de principis de segle XX.

   

         

Visites guiades a la Fundació Alícia: aquest és un centre internacional de recerca en cuina que compta amb Ferran Adrià i Valentí Fuster al seu consell assessor. Des d’allà es fa una tasca molt important de divulgació dels bons hàbits alimentaris, i es poden visitar diversos espais de la seu de la Fundació a més de gaudir amb del taller participatiu “El Sentit dels Sentits” al final de la visita.

         

Visita guiada als Horts de Sant Benet: A partir de la Fundació Alícia, s’ha creat aquest espai per tal de dedicar-lo a l'estudi i recerca així com a la preservació de varietats tradicionals. Es pot passejar per l’Hort de la cuina amb les mil•lenàries parets del Monestir com a taló de fons, tal i com van fer els monjos durant segles i conèixer l’agricultura de casa nostra.

Tallers Familiars: Cada cap de setmana, es posa a l’abast del públic visitant els tallers per a famílies. Una bona forma que pares i fills puguin compartir experiències culturals i gastronòmiques conjuntes. Cada cap de setmana, s’ofereixen tallers diferents, que són un tast dels àmbits en què treballa el Servei Didàctic diàriament amb les escoles.

Tallers Gastronòmics: Un cuiner professional de Món Sant Benet imparteix cada cap de setmana un taller participatiu de cuina creativa en el qual s’expliquen els trucs i les eines per poder desenvolupar originals aperitius, amanides, entrants i postres.

Activitats per a grups: Món Sant Benet us ofereix un ampli ventall d’activitats —sota encàrrec— per a empreses, grups d’amics i famílies: tastos de vins, maridatge d’aperitius, tallers de cuina, jocs de rol, activitats en equip o tallers de dansa en són alguns exemples.

A més de totes aquestes activitats, Món Sant Benet compta amb tres restaurants (La Fonda, Món, i L’Angle), l’Hotel Món 4****, un Centre de Congressos i Convencions, Botiga amb productes de la zona.

Per arribar a Món Sant Benet:

  • Des de Barcelona: Per l’autopista E9-C16, agafant la Sortida 54 – Sant Fruitós de Bages / Navarcles (seguint direcció Navarcles). Per la A2/C55 agafant la Sortida N-141c-Sant Fruitós de Bages / Navarcles (seguint direcció Navarcles).
  • Des de Girona o Lleida (Eix Transversal): Agafant la Sortida 141 A E9 C16 – Sant Fruitós de Bages / Barcelona Sortida 54 – Sant Fruitós de Bages / Navarcles (seguint direcció Navarcles)
  • Des de Berga: Seguir direcció E9 C16 – Terrassa / Barcelona Sortida 54 – Sant Fruitós de Bages / Navarcles (seguint direcció Navarcles)

 

Trobareu més informació de Món Sant Benet i la seva oferta d’activitats a www.monstbenet.com.

INFORMACIÓ I RESERVES
Món Sant Benet
Camí de Sant Benet de Bages, s/n
08272 – Sant Fruitós de Bages
93 875 94 01
info@monstbenet.com
www.monstbenet.com