18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Festes de Maig de Badalona

Text: www.festesdemaig.cat - www.badalona.cat



Les Festes de Maig de Badalona, prenen sentit amb la participació de totes les entitats de cultura popular que col.laboren activament en la programació. Les Festes de Maig tenen indiscutiblement un nucli central format per les activitats de cultura popular, que són els elements bàsics per consolidar la tradició. S'ofereix una programació cultural variada i de qualitat, pensada per a tothom.
 

NIT DE SANT ANASTASI: LA CREMADA DEL DIMONI


El vespre del 10 de maig, vigilia de Sant Anastasi, copatró de Badalona, se celebra la Cremada del Dimoni.

És una tradició que data del 1940 quan els membres de la Confraria de Sant Anastasi van iniciar el costum de cremar un dimoni. La idea s'inspirava en un fragment del Calaix de sastre en què el baró de Maldà descriu com uns pescadors cremaven un "figurón" a la platja de Badalona, el 1785.


La Cremada del Dimoni, el 1991 va ser declarada d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya. És un dels símbols de la ciutat i una festa parcitipativa, ja que centenars d'escolars inverteixen setmanes a fer dimoniets, que posteriorment col.loquen a la falda de la imponent figura per a què siguin cremats.

 

 

El llençol de foc que es forma a l'encesa de 20.000 bengales precedeix l'inici de l'espectacular Piromusical i la Cremada del Dimoni.

Desprès de la Cremada del Dimoni, hi ha el tradicional Ball i les actuacions del Concert de Festes.

Amb l'objectiu de donar un to festiu a l'inici de festa i per tal d'aconseguir més participació ciutadana en la Nit de Sant Anastasi s'ofereixen actes de cultura popular que milloren la seva posada en escena, amb la volutat de fer ciutat i d'enfortir la identitat cultural.

 

POSA'T EL MOCADOR SOLIDARI I VINE A LA FESTA!

El mocador simbolitza la participació ciutadana en les Festes de Maig i l'actitud solidària de Badalona amb els països del Sud. El mocador ha estat elaborat amb criteris de Comerç Just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes. Posa't el mocador solidari i gaudeix de totes les activitats.

Espais de venda (a partir del 2 de maig)

  • Plaça de la Vila, del 2 al 6 de maig, a l'estand de venda de mocadors.
  • Festa del Badiu, a Can Solei, dia 6 de maig, a l'estand d'Intermón Oxfam.
  • Botiga Intermón Oxfam: Sant Miquel, 53
  • Quioscos i papareries de Badalona de l'Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província.