24 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta de les 3 colades de lava a Sant Joan les Fonts

Text: http://www.turismesantjoanlesfonts.com



Descobreix com els volcans de l'entorn de Sant Joan les Fonts van assentar la lava a la zona del Molí Fondo i Boscarró.

En aquest lloc únic a la comarca de la Garrotxa, es poden observar a simple vista, tres colades de lava que es van dipositar una damunt de l'altra en diferents períodes. La més antiga de 600.000 anys, la segona de 150.000 i la més moderna de 120.000 anys. Aquesta última correspon a la situació de Boscarró, punt destacat on es pot observar les diferents formes que va acollir la lava al refredar-se.

En el recorregut també es pot visitar els cingles de Fontfreda, una gran paret de pedra volcànica de gran bellesa i alhora algunes fonts d'aigua natural.

La ruta és una de la més importants del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un itinerari circular per anar a peu, gaudir de la bellesa del paisatge i de la natura.

 

Recomanacions

Es recomana dur cartografia de l'entorn. És necessari proveir-se de roba i calçat adequats, aigua i menjar suficient. L'itinerari està senyalitzat pel parc natural amb el número 16 i de color granat i groc. En època de pluges fortes, si la riera de Bianya ha crescut, a partir de Fontfreda, l'itinerari no és transitable.

 

Fitxa Tècnica

Durada: 1 h 50 min. / 20 min. (Curta)

Dificultat: moderada

Desnivell: 200 m

Distància: 5,5 km / 1,6 km (curta)