18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita al recinte gòtic de Pals


Constitueix un dels conjunts històrics i arquitectònics més importants de Catalunya amb bells carrers empedrats flanquejats per cases nobles.
Qualsevol racó o element és significatiu: la torre romànica de l'antic castell medieval (s. XI-XII); l'església de Sant Pere, que ja existia l'any 904; la impressionant muralla, de la qual se'n conserven 4 torres; la plaça Major, on hi trobem l'arc gòtic de sortida del recint emmurallat; o el museu-casa de cultura Ca la Pruna, adequat en una majestuosa casa fortificada dels segles XV-XVI.

 
Torre medieval   Un dels carrerons del nucli

 


El recinte gòtic de Pals fou un dels primers que es va restaurar a la comarca i ha estat mereixador de diversos premis i nomenaments:

 

  • 1973 Premi Nacional de Belles Arts
  • 1980 Premi Nacional de Belles Arts i Turisme
  • 1986 Medalla d'Honor del Turisme de Catalalunya concedida per la Generalitat.

 


Carrer a Pals



Durant la Guerra Civil Espanyola el recinte gòtic va quedar greument malmès i no tenia aleshores cap valor historico-patrimonial fins que per iniciativa pròpia, el Dr. Pi i Figueras juntament amb l'aleshores alcalde de la vila Sr. Pere Servià i Cantó, i les diverses subvencions rebudes per part de la Diputació de Girona, van fer possible la restauració del conjunt medieval que s'inicià el 1948 i s'acabà 30 anys més tard.D'aquesta manera, l'esmentat conjunt s'ha convertit en un dels més visitats i més ben conservats de la comarca.