25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Recorregut pel nucli antic de La Bisbal d'Empordà


La ciutat compta amb nombrosos punts d'interès, principalment aquells relacionats amb el seu nucli urbà, que conserva la seva antiga disposició medieval. Encara es pot apreciar clàrament el traçat de les antigues muralles que encerclaven el nucli primigeni. Aquest està clàrament estructurat al voltant del Castell-Palau Medieval (s. XI), un imponent edifici que va ser la seu dels bisbes de Girona.

També cal destacar com a elements significatius el Pont-Vell (s. XVIII), el Portal de la Riera, el carrer del Call, la plaça Major i l'església parroquial de Santa Maria, amb el seu campanar de més de 50 metres d'alçada. Així mateix, cal remarcar el gran conjunt d'edificis nobles que trobem a la ciutat, com a testimoni del seu passat senyorial.
 

 
Façana del castell amb detall del matacà   Vista del campanar de la parroquial des del castell

 

 


El Castell-Palau Medieval
És un dels edificis més excepcionals del romànic català i va ser declarat Monument Històric-Nacional l'any 1970. Es va començar a aixecar el segle XI pels bisbes de Girona, que eren senyors de la ciutat. Des d'aquí centralitzaven l'administració de les seves importants possessions. L'edifici ha patit diverses ampliacions i recentment ha estat sotmès a un projecte global de restauració que ha permès recuperar part de l'aspecte que tenia antigament. Des de la seva terrassa superior es té una vista panoràmica excel·lent de la ciutat i de la plana que s'estén fins les magnífiques Gavarres.

 

 

 


Pont medieval. Pont Vell




El Pont Vell Emblemàtica construcció del segle XVI, que es va aixecar per facilitar el trànsit de l'antic camí de Girona a la Costa. Ha suportat les riuades més espectaculars que es poden imaginar, la qual cosa dóna fe de la destresa arquitectònica dels que el van aixecar.

 

   Veure el mapa del recorregut pel nucli antic de la Bisbal »