El Pessebre Vivent és la representació viva del naixement de Jesús a Betlem.
A Corbera del Llobregat el Pessebre Vivent l'organitza i promou l'associació Amics de Corbera.
Pessebre Vivent de Corbera del Llobregat
Història del Pessebre Vivent…
Va tenir el seu origen a Corbera de Llobregat l'any 1962, a l'escenari natural de la Penya del Corb.
Arran dels èxits aconseguits en les carrosses presentades a les cavalcades de les festes de la Mercè de Barcelona els anys 1961 i 1962, l'associació Amics de Corbera, fundada especialment per Josep Rodrigo i Puig, va decidir organitzar el Primer Pessebre Vivent de Catalunya.
Les Bugaderes
Uns anys abans s'havia escenificat un Pessebre Vivent a Engordany (Andorra) a l'estil clàssic de teatre, amb el públic assegut a platea davant de l'escenari. Però a Corbera es va incorporar un fet diferencial: el públic es mou pels camins del Pessebre barrejant-se amb les figures vivents, guiat per una narració megafònica fidel al text evangèlic.
700 metres entre pastors, animals i molsa...
El Naixement
El Primer Pessebre Vivent de Catalunya ha evolucionat cada temporada incorporant noves escenes, construccions o personatges.
En la primera edició del Pessebre es van preparar tres quadres: l'anunciació de l'Àngel a la Verge, l'Anunciada als Pastors i el Naixement.
Actualment, en un circuït de 700 metres, els 226 voluntaris representen diverses escenes: l'Anunciació de l'Àngel a la Verge, Els Pastors, Les Bugaderes, El Naixement a la Cova, L'Anunci de l'Àngel als Pastors, l'Adoració, Els Reis, La Fugida a Egipte, la vida de la família a Natzaret i escenes d'oficis artesanals i de tradicions nadalenques típiques catalanes.
L'ànima del Pessebre són els 250 voluntaris que realitzen tasques d'actuants, tècnics de llum i so, vestuari, guies de recorregut, taquillers, etcètera.
I com a qualsevol pessebre, els animals també tenen el seu paper destacat, no hi falten ni el bou ni la mula, ni el ramat de bens.
Pastorets | Cal Sastre |
Cal destacar que la nit més màgica de l'any també ho és al Pessebre Vivent. Les famílies del poble i els visitants esperen amb entusiasme els Reis Mags d'Orient, que només aquest dia (5 de gener) a la seva darrera representació baixen fins a la cova a adorar el Nen Jesús.
Actualment el Pessebre Vivent de Corbera comença a fer algunes representacions per a persones amb discapacitats visuals i auditives.
Amb les representacions adaptades, el Pessebre Vivent de Corbera vol impulsar la plena integració social. Es fa una audiodescripció per a persones cegues i una interpretació en llengua de signes per arribar a les persones sordes.
Per consultar horaris i tarifes podeu visitar la seva web: Amics de Corbera