20 de Juliol de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Denominació d'Origen dels vins catalans

Alella
Aquesta denominació produeix principalment vins blancs, secs i semisecs, i alguns bons negres, rosats aromàtics i excel·lents caves. Vins de Catalunya

Empordà - Costa brava
Els vins més característics són els rosats, encara que també s'elaboren vins blancs, negres joves, vins dolços i excel·lents caves.

Conca de Barberà
Els vins d'aquesta denominació són bàsicament blancs, lleugers, frescs, secs i molt aromàtics. Els negres, molt equilibrats són molt agradables.

Costers del Segre
Aquesta denominació està composta per quatre zones diferenciades entre si: Raimat, Artesa, Vall de Riu Corb i Garrigues.

Montsant
Els vins més característics són els negres, molt concentrats, de bon tros cos i graduació. Els blancs són ben concentrats i tenen un caràcter mediterrani.

Penedès
L'oferta vinícola del Penedès és molt àmplia. Els blancs joves són suaus i frescs, els fermentats en bóta són nets i brillants, els rosats molt aromàtics, els negres vellutats, el moscatell resulta molt aromàtic, i els caves són elegants i saborosos.

Pla de Bages
S'obtenen vins de molta personalitat i qualitat, destacant els blancs pel seu aroma, els rosats per la seva frutuositat i densitat, i els negres pel seu cos i matisos aromàtics.

Priorat
Els vins d'aquesta denominació resulten únics i dels millors del món. Els negres són de sabor dens i ric, i marquen la personalitat d'aquesta zona. Els blancs són d'alta graduació, secs o semisecs. Els rosats, molt saborosos i càlids. Els clàssics rancis, de paladar ric i durador, i els vins generosos, dolços i equilibrats.

Tarragona
La major part de la producció són vins blancs de caràcter mediterrani, igual que els rosats. Els negres són d'aromes consistents, elegants i amb bon cos.

Terra Alta
Són vins d'alta graduació, tenint els blancs un bon cos, de la mateixa manera que els negres. Els vins rancis són principalment blancs generosos.

Catalunya
Aquesta denominació va ser aprovada al 2001, i abasteix pràcticament tota la superfície de vinyers. Les varietats autoritzades són totes les admeses per a l'obtenció de vins dels distints consells reguladors del territori. Blancs, rosats, negres, d'agulla i de licor.


Vins catalans
Mapa de les D.O. dels vins catalans