26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita al Zoo de Barcelona

Text: Zoo de Barcelona



Una mica d'història:
El Parc Zoològic de Barcelona va obrir per primer cop les seves portes el dia de la Mercè, patrona de Barcelona, en l'any 1892.
La colecció d'animals que es van exhibir procedia de la colecció privada que Lluís Martí i Codolar tenia en la seva finca d'Horta, anomenada Granja Vella, i que va oferir a l'Ajuntament de Barcelona, presidit aleshores pel alcalde Manuel Porcar, qui aprovà la adquisició dels animals i la seva instalació en el recinte de propietat pública que habia quedat lliure després de la Exposició Universal de 1888 en el Parc de la Ciutadella.

 


Els grans mamifers són un gran atractiu

 



La concepció d'un Parc Zoològic ha anat evolucionant amb els temps, en un procès en que la dignificació de les condicions de vida dels animals ha arrivat a convertir-se en el primer dels objectius.

El zoològic de Barcelona és un magnífic jardí de més de 100 anys que ocupa unes 13 hectàrees del recinte de la Ciutadella i que conté una colecció d'animals formada per més de 400 espècies diferents de tot el món, amb uns 7.500 exemplars, entre els que destaquen: la àmplia colecció de primates, tots ells en perill d'extinció, de la que Floquet de Neu (Gorilla gorilla gorilla) era la principal atracció.

 


Dofins vistos des de l'acuari



La colecció de titís, les mones més petites del món, i la galeria de petits primates, on se troben el mangabei gris i el de collar (Cercocebus sp), dels quals el nostre zoològic controla la reproducció en cautivitat, el grup de dofins molars (Tursiops truncatus), que des de fa uns quants anys es reprodueixen de manera continuada i que realitzen diariament espectaculars actuacions, el llop ibèric (Canis Lupus signatus), espécie molt amenaçada del nostre pais, i de la qual reproducció en captivitat és responsable de coordinar el Zoo en tota Europa.

 


Els primates sempre espectaculars tot i sense Floquet de Neu



La colònia de garces reials (Ardea cinerea), que hi viuen al Zoo en plena llibertat i que s'ha convertit en la colònia reproductora més important de Catalunya.
La ocellera de Doñana, on es reprodueixen les espècies més importants de la fauna autòctona per ajudar a repoblar els parcs naturals de Catalunya.

Al Aviari hi ha una representativa colecció de lloros d'arreu del mon i diferents ocells decomissats de entre els que destaquem els coloms de Nicobar (Caloenas nicobarica) i les Goures (Goure cristata y G.victoria), totes espècies molt amenaçades i que resten sota la tutel.la del Parc Zoològic procedents de comissos fins que els organismes responsables decideixin el seu destí definitiu.

 


Les aus de l'ocellera són molt variades



Al Terrari trobem una variada representació d'amfibis i rèptils del món, amb més de 100 espècies i de 500 exemplars, i que pot ésser considerada una de les millors d'Europa.

En el Zoo Infantil destaquen, entre molts altres animals domèstics i de granja, el porc ibéric, la gallina del prat i el guarà o ruc català, la raça autòctona d'aquests, antigament, útils animals, que és un dels més grans del mon i que ha estat a punt d'extinguir-se.