25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Rutes a cavall a l'Alta Ribagorça

Text: vegueries.com



Famosa per albergar al seu territori el Parc Nacional d'Aigüestortes i la vall de Boí, amb les seves boniques ermites romàniques, la comarca de l'Alta Ribagorça amaga molts altres paisatges de muntanya. Per descobrir-los a cavall, són rutes de mitjana i alta muntanya
 

 

 
     

 


Ruta transhumància

És en l'Alt Pirineu on trobem les zones més riques en pastures i aigua per al pasturatge estiuenc dels diferents ramats de vaques, ovelles i cavalls. Aquestes zones són també les més apartades dels nuclis urbans, la qual cosa garanteix un contacte directe amb l'entorn natural. Una de les ruta de la Transhumancia Ribagorçana cavalcarem durant 6 dies, des de les rutes d'accés per pastors i ramats a l'Alt Pirineus, fins a les diferents valls i passos de muntanya de la Ribargorça aragonesa i l'Alta Ribargorça catalana on passen els estius tots ells.
La fusió amb el mitjà natural, les vistes aèries, el contacte amb les manades de cavalls migsalvajes, les ascensions i descensos dels diferents passos de muntanya, les zones amb neu perpètua i l'hostalatge rural als petits pobles del pirineu, juntament amb la seva arquitectura, tradicions, cuina, etc. formen el marc incomparable d'aquesta travessia a cavall.

 

 
     

 


RUTA I TRAVESSIES D'ALTA MUNTANYA

Cavalcant per la neu

Des del mes de novembre fins a maig la neu envolta les nostres valls, cobrint amb el seu mantell les muntanyes i els passos de les mateixes. És per això una temeritat intentar ascendir més enlla dels 1500-2000m durant aquest període de l'any, per la qual cosa les rutes o travessies queden suspeses. No obstant això se'ns obren altres possibilitats com la cavalgada entre la neu.
Teniu la possibilitat de cavalcar sobre la neu. La sensació d'ascendir per la muntanya o endinsar-se en el bosc nevat és alguna cosa indescriptible. El mantell blanc és símbol de quietud, silenci, pau, harmonia... el que ens fa sentir furtius i a l' hora còmplices del mitjà. En iniciar un galop, els cascos no sonen, no claquejan a l' enfonsar-se en la neu tova, sembla que avancem surant, deixant enrere el nostre inconfusible rastre.