26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta de la Vall de Cardós

Text: Ayuntamient de Esterri de Cardós



Només entrar a les valls del Cardós accedint a ells per Llavorsí, vam veure la cima del Pui Tavaca, que s'alça en el centre de la vall i que domina la totalitat dels divuit pobles agrupats en tres municipis: Esteri de Cardós, Vall de Cardós i Lladorre.
 


Vall de Cardós

 


Pui Tavaca, fortalesa natural que comunicava visualment tota la vall des de l'època medieval, de la qual queden destacables testimoniatges com: la Torre de Santa Maria de Ribera, emblemàtica peça del romànic de la comarca, sòlida i esvelta fortalesa a Ribera de Cardós; el despoblat fortificat de Sant Martí del Puí, primer poblat documentat de la vall, prop de Ainet de Cardós; el castell de Lladorre, de forma ovalada i considerables dimensions i el castell de Tavascan, sobre un promontori rocós al peu del qual s'estén el poble.

Poble situat als peus d'un magnífic ventall de cims, envoltat de llacs naturals, i des del qual podem efectuar un sens fi d'excursions de llarg o curt recorregut, de més o menys dificultat. Empinades muntanyes, rius cristal·lins, cascades enfurides, boscos afables... Així mateix gaudir dels esports d'hivern, esquí alpí, nòrdic, raquetes de neu, telecadira d'ús turístic.....

 

 


Pont medieval a la Ribera de Cardós



En resum, en les nostres valls podem gaudir tot l'any d'activitats relacionades amb la naturalesa, entre afables racons envoltats de bellesa natural, on podem retrobar la tranquil·litat, en hotels, hostals, campings, residències cases de payés, apartaments... I practicar els nostres esports favorits, des de llargs passejos, excursions amb bicicleta, a cavall, pesca d'alta muntanya, tot tipus d'esports d'aventura, esquí en totes les seves modalitats, rutes per llacs, visites culturals a les nostres ermites, esglésies, algunes d'elles romàniques d'altíssim valor ... Molt interessant és també la ruta dels ponts medievals de la Vall de Cardós.

 


Preciós indret a Tavascan