26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita al Museu Rural de Palau-Sator

Text: Museu Rural



El Museu Rural -Col·lecció d'Estris de Pagès- s'ha aconseguit a partir de la recuperació d'antigues eines i màquines pròpies del camp i de l'entorn de la vida del pagès de la nostra comarca.

És l'oportunitat de visitar un museu rural que inclou, a banda del material de la pagesia, eines dels oficis que hi estaven vinculats. La mostra es complementa amb audiovisuals sobre els artesans i el treball al camp.

 

 
Entrada del Museu Rural   Diverses eines per a treballar la fusta


Aquesta completíssima exposició d'estris tradicionals de la pagesia és ubicada en una nau rústica de més de 500 m2, situada al centre de Palau-Sator, just al costat del RESTAURANT MAS POU.

La mostra reuneix eines i màquines del camp de finals dels segle passat fins a les primeres dècades d'aquest segle. Tots el objetes són identificats amb els noms que s'utilitzaven a la zona.

El recorregut comprèn diversos punts d'observació. Cal destacar primerament la part dedicada a la Masia, a les eines i estris de pagès i als carruatges i "tartànes". En segon lloc, la part dedicada als oficis tradicionals. La tercera part, la dedicada a la cuina, l'habitació, el graner, el celler i els altres espais habituals en una casa típica del món rural. Seguidament, la sala de projeccions.

 


Cuina antiga del Museu Rural



Disposem de:
Guia on s'explica tot el recorregut.

Dossier per a escolars que desitgin treballar aquest tema.

Sala de projeccions amb una capacitat de 30 persones on poder visionar vídeos interessants per als:
Nens: "D'on vénen els aliments" (el pa, l'oli, la sal, el vi, l'arrós...)
Els més grans: Temps de batre, Plaisatges, El tren petit, Costa Brava, Mar de vinyes, El caliu de la memòria, Diari d'una transhumancia,...

ELS HORARIS: Dissabtes i diumenges: de 15.30 a 18 h
Durant el mes d'agost tots els dies. Dilluns tancat excepte festius.
Tancat per vacances tot el mes de gener.
RESERVES: Reserves per a grups: PREVI avís als telèfons:
972 63 50 06 / 972 63 41 25